Blog

Stressvolle situaties.
 
Een mooi voorbeeld is een verhuizing.
 
Je hebt een huis gezien, gaat kijken en brengt een bod uit, dan begint het, je komt in een staat van spanning, je stresshormoon verhoogd zich mag jij het huis kopen of een ander? Kun jij op dat moment in het vertrouwen en bij je gevoel blijven ipv je hoofd dat wat goed is voor jou bij jou zal komen? Of dat er iets beters op je wacht.
 
Dan hoor je dat het huis voor jou is, (of is het niet van jou en ervaar je boosheid) dan kom je in een staat van blijdschap wellicht voel je dat je hart gaat gloeien en ervaar je dankbaarheid of hoor je alleen je hoofd/ego die roept yessssss ik ben de winnaar dikke pech voor de rest!? Of kun je met mededogen naar die anderen kijken die ook zo graag dat huis hadden gewild. Door dankbaar te zijn en vanuit je gevoel/hart te leven komt de stroom van overvloed op gang en komt bij je terug wat je geeft.
 
Je hebt van alles te regelen verhuizers, de hypotheek ( ook stress krijg je het rondgebreid) enzovoort, blijf jij in balans in het vertrouwen en bij je kern of loop je als een kip zonder kop in de rondte en weet je niet waar je moet beginnen?
 
Dan krijg je een periode van plannen maken je hoofd/ego draaien overuren, elk moment van de dag of nacht ben je bezig, ik wil dit erin of ik wil het zo enzovoort. Kun je dan toch bij je gevoel blijven, de innerlijke rust en je kern stevig met je voeten op de grond en ervaren wat goed voor jou is en haalbaar is en dat ook accepteren?
 
Dan krijg je de sleutel, het is zover breken, hakken en weer opbouwen, druk, druk, druk kun jij dan toch de rust vinden en de discipline om goed voor je zelf te zorgen ( voeding, meditatie, zelfliefde, wandeling, pauzes in lassen (zachteid vrouwelijk) blijf jij bij je kern of ga je door in je wilskracht (mannelijk) totdat je omvalt?
 
Dan is het eindelijk af en komt er rust en ruimte. Ervaar je die rust en ruimte ook of ben je helemaal uit balans en bij je kern verwijderd van de afgelopen periode? Zodat je niet kunt genieten van wat je uiteindelijk hebt bereikt.
 
Wil jij ook leren hoe je in zo'n periode (dat kunnen ook andere situaties zijn zoals bijvoorbeeld een scheiding, geboorte van een kindje, ziekte enzovoort). bij je kern en in balans kunt blijven.
Maak dan een afspraak dan ga ik je alle "tips en trucs" leren waardoor jij in balans, vertrouwen en bij je eigen kern blijft.
 
Liefs Nicole💖

Emoties kun je niet lang wegduwen. Vaak ben je bang voor de primaire emoties die los zouden komen als je de realiteit toelaat. Het is als een bal onder water. Zolang je sterk en groot bent, heb je daarvoor de kracht. Een bal onder water komt immers altijd omhoog. Vroeg of laat ben je niet alert of laat je lichaam je in de steek en knalt de bal omhoog.
 
Dat is het beste wat je kan overkomen, maar op dat moment voel je je verschrikkelijk en erg kwetsbaar. Het aankijken van de primaire emotie is dan de weg naar het licht toe.
 
Ook al ben je in staat om de bal zo goed en kwaad als het gaat onder water te houden, toch zullen kleine ongewenste emoties naar bovens sijpelen. Hoe eerder je durft te erkennen dat je nog iets onder ogen te zien hebt, hoe groter de kans dat je je patroon overstijgt en eraan voorbij groeit. Belemmerende patronen herhalen zich immers, totdat aangekeken is wat kennelijk aandacht nodig heeft.
Druf jij in die spiegel te kijken welk patroon jou nog belemerd ?
 
Liefs nicole💖
 
 
Mijn ziel duwt mij voort, geen weg meer terug, mijn ego aan de kant, alle maskers vallen af.
Diep in mij zit een kern die op mij wacht totdat ik volledig ja zeg volop in mijn kracht, lacht het leven mij tegemoet.
Nieuwe kansen, nieuwe wegen, nieuwsgierig kijk ik vooruit wat er komen gaat op mijn pad.
Alles in overvloed, het mooie van het leven wat een groot geschenk,
Ik ben het waard om te leven.
De aarde is aan het veranderen, samen op weg naar de nieuwe tijd.
Harmonie en liefde zal er zijn evenals vreugde en vrijheid.
Hand in hand gaan wij tezamen, ik begeleid je op je pad.
Vertrouw en laat je leiden door middel van je eigen hart.
 
Liefs nicole 💖
 
Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Jouw innerlijk kind
 
Soms als je boos bent
mag dat er zijn van jou?
mag je stampvoeten
of een keer schreeuwen?
 
Soms als je blij bent
mag jij dan dansen van jezelf?
Mag je jubelen en zingen
en dans je met jezelf?
 
Soms als je verdrietig bent
mag jij dan huilen?
Laat jij jouw tranen over jouw
wangen rollen?
En troost je dan jezelf?
 
Soms als je het even niet
meer ziet zitten, het even
niet meer weet
Sta je dan weleens stil?
En vraag je aan jezelf
wat nu?
Luister je dan ook wat er
gezegd wordt?
 
Soms als je bang bent
mag dat er zijn van jou?
Spreek jij jezelf dan moed in
en zeg je kom maar ik ben bij jou?
 
Jouw innerlijk kind wil gehoord, gezien en gevoeld worden.
Neem jouw innerlijk kind bij de hand en ga samen op pad,
geef het steun, aandacht en liefde het heeft jou nodig, net
zo goed als dat jij je innerlijk kind nodig hebt.
Liefs nicole
 
 
 
 
Mijn hart brandt van verlangen
Naar mijn innerlijke kern
Gedragen zal ik worden
Alles loslatend wat mij belemmerd
Één zal ik worden
Totaal verbonden met mijzelf
Een kracht niet te stoppen
Ontvouwd zich vanuit mijn kern
Allesomvattende liefde
Voor wie ik diep van binnen ben in het diepste van mijn kern
 
Liefs nicole💖
 
Kan een afbeelding zijn van de tekst 'DE WEG NAAR BINNEN IS DE WEG NAAR DE KERN VAN JOUW ZIJN NAAR JE INNERLIJK LICHT ENNAAR ESSE NTIE'